Chrono in Camo: Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

Trots det branschomfattande fokuset på sin mycket omdiskuterade, mycket omdiskuterade nya Code 11:59-kollektion, lanserade Audemars Piguet faktiskt flera andra anmärkningsvärda nya klockor under 2019, de flesta av dem förlängningar rolex kopia av tillverkarens Royal Oak- och Royal Oak Offshore-familjer. Från den senare serien kommer tre nya Selfwinding Chronograph-modeller med färgglada keramiska höljeelement och färgkoordinerade kamouflage-motiv gummiremmar.

Audemars Piguet började dyka in i en djärvare färgpalett för Offshore-serien – lanserad 1993 som en större, mer tekniskt orienterad version av den ursprungliga Royal Oak – 2017, med sina "funky color"-modeller, och experimenterade med ett kamouflage med militärt utseende. design förra året (du kan kolla in den klockan här). Årets nya Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-modeller använder färgad, högteknologisk keramik för infattningen, kronografskjutare och skruvlåst krona. Keramik, som de flesta klockälskare är medvetna om vid det här laget, är hårdare än stål, temperatur- och reptålig, och hypoallergen, och att lägga till färg till det är en lång, komplex process som innebär att man uppnår precis rätt pigmentering. Den chokladbruna keramik som används för den åttakantiga ramen på den enda roséguldmodellen i den nya serien är en framstående, använd här för första gången av Audemars Piguet.

De andra två modellerna använder satinbehandlat stål för sina fodral, med keramiska ramar och detaljer i blått eller militärgrönt. Färgerna på ramarna återspeglas också i klockornas urtavlor, som har "Mega Tapisserie"-motivet som symboliserar Royal Oak Offshore, och i kamomönstret, som är gjorda av robust gummi rolex replica och integreras sömlöst i fodralens klackar. . Tricompax-urtavlan erbjuder subdials klockan 12, 9 och 6 och ett runt datumfönster klockan 3. Runt urtavlan, med sina guldvisare och applicerade timmarkörer, finns en rodiumtonad yttre skala, medan flänsen har en vit-på-svart tachymeterskala.

Boetten, både stål- och guldversion, är vattentät till 100 meter. Inuti, under en genomskinlig safirbaksida, slår Audemars Piguets tillverkning Caliber 3126/3840, ett självuppdragande, kronografutrustat urverk med 59 juveler, en 21 600 vph-frekvens och en minsta 50-timmars gångreserv. Var och en av modellerna kommer med en extra färgkoordinerad rem (i brunt, blått eller khakigrönt) för att byta ut med camo-remmen för en (något) mer diskret look. Priserna är 32 200 $ för modellerna av stål och keramik och 48 300 $ för den rosa-guld- och brun-keramiska modellen.